Reguli de Publicare

Aceste Reguli de Publicare fac parte intregrantă din Termenii si Conditiile de utilizare.

Aceste Reguli de Publicare vor fi permanent actualizate, astfel incât, vă rugăm să le consultați înainte de a publica un anunț, pentru a evita situația neplăcută în care anunțul poate fi respins, blocat sau sters.

Publicarea produselor/serviciilor în categoria potrivită
Produsele/serviciile trebuie să fie publicate în categoria potrivită.
In situatia in care nu este respectată această regulă ele pot fi mutate în categoria potrivită sau, după caz, șterse/dezactivate.

Obiectul vânzării
Un produs/serviciu trebuie să aibă ca obiect comercializarea unui produs sau a unui serviciu disponibil si existent, cu descrierea și prețul aferent acestuia. Nu sunt permise vânzările care au că obiect furnizarea de cataloage, oferte sau orice alte tipuri de anunțuri de acest genc, fără a se încheia o tranzacție concretă.
Este interzisă punerea în vânzare a unor produse, având că unic scop fraudarea serviciului oferit de ebai.ro.

Organizatorul va sancțioa aceste practici prin: notificarea, atenționarea, suspendarea sau chiar închiderea contului de utilizator. ebai.ro.ro își rezervă acest drept în mod discreționar, nefiind în niciun sens și în nicio măsură obligat să procedeze la înlăturarea listării și/sau sancționarea vânzătorului.

Cantitatea / Stocul articolelor publicate
În momentul listării unei vânzări cu mai multe articole identice, vânzătorul se obligă să dețină întreg stocul de produse înscris în cadrul acesteia.

Publicările care încalcă această regulă pot fi șterse/dezactivate, iar contul utilizatorului care încalcă această regulă poate fi suspendat temporar sau definitiv. Sanciunile vor fi aplicate potrivit propriei opțiuni a Organizatorului, fără ca acesta să fie obligat să justifice, în orice mod sau în orice măsură.

Oferte fictive
Nu este permis ca un utilizator să introducă, în cadrul descrierilor produselor sau în mesaje, formulări prin care ceilalți membrii ai site-ului sunt îndemnați să plaseze oferte doar pentru a primi datele de contact ale vânzătorului sau în cadrul altor vânzări cu prețuri mai mici, în vederea fraudării sistemului.

Publicările care încalcă această regulă pot fi șterse/dezactivate, iar contul utilizatorului care încalcă această regulă poate fi suspendat temporar sau definitiv. Sancțiunile vor fi aplicate potrivit propriei opțiuni a Organizatorului, fără ca acesta să fie obligat să justifice, în orice mod sau în orice măsură.

Prețuri multiple
Utilizatorilor nu le este permis ca în descrierea sau în titlul vânzării să introducă un alt preț decât cel înscris în secțiunea special destinată, din pagina vânzării. Publicările care încalcă această regulă pot fi șterse/dezactivate de către Departamentul Asistenta Clienți.

În cazul în care, în urma verificărilor, efectuate de către Administratorii site-ului ebai.ro, se descoperă faptul că vânzătorii au trecut în descrierea produselor sau în mesajele trimise către cumpărător prețuri diferite față de cele trecute în secțiunea „Preț” din pagina vânzării, atunci topx.ro poate duce la înlăturarea textului care conține datele eronate, eliminarea produsului de pe site sau chiar suspendarea temporara sau definitivă a contului.

Informațiile/cuvintele calomnioase
Informațiile/cuvintele furnizate în titlul sau în descrierea produsului/serviciului, în mesajele vânzărilor sau în comentariile asociate calificativelor nu pot fi obscene, jignitoare, calomnioase sau să încalce intimitatea uneia dintre părţi.

Astfel de informații /cuvinte pot fi șterse de către administratorii site-ului ebai.ro, iar contul utilizatorului care încalcă această regulă poate fi suspendat temporar sau definitiv, potrivit propriei opțiuni a ebai.ro, fără că acesta să fie obligat să justifice, în orice mod sau în orice măsură, sancțiunea aplicată.

Manipularea cuvintelor cheie
În titlul listărilor sau în descrierea acestestora nu este permisă introducerea unor cuvinte cheie care nu au legătură directă cu produsul comercializat.
Vânzările care încalcă aceasta regulă pot fi editate/șterse/inactivate de către administratorii site-ului ebai.ro.

Reclame
Vânzătorul nu poate face reclamă în cadrul listării sale la produse, companii sau servicii ale unei terțe părţi, care nu au legătură cu articolul listat.
Încălcarea acestei reguli poate duce la ștergerea vânzării respective de către administratorii site-ului ebai.ro.

Anunțuri Multiple / Duplicate
Nu este permisă multiplicarea/duplicarea listărilor introduse în cadrul site-ului. O listare este considerată ca fiind multiplicată atunci când este activată în cadrul site-ului de către vânzător în aceeași formă de două sau de mai multe ori. Pot fi considerate anunțuri multiplicate / duplicate și listările aceluiași utilizator care au ca obiect comercializarea aceluiași produs/serviciu, însă cu prețuri, descrieri, titluri sau fotografii diferite.
Listările care încalcă aceasta regulă pot fi șterse de către administratorii site-ului ebai.ro.

Starea și descrierea articolului
Starea produsului declarată la publicarea produsului/serviciului trebuie să fie în deplină concordanță cu starea reală a acestuia. Exemplu, starea „NOU” se va folosi doar pentru produsele care intră în categoria „nou-nouț, nefolosit, sigilat în ambalajul original al producătorului, fără urme de folosire”. Descrierea articolului trebuie să fie în concordanță cu titlul acestuia și să includă caracteristicile esențiale ale articolului  publicat.
Listările care încalcă aceste reguli pot fi șterse/dezactivate de către administratorii site-ului ebai.ro.

Referințe / Referal
Nu îi este permis vânzătorului să folosească, pentru a descrie un produs/serviciu pus la vânzare, niciun fel de trimiteri, referințe la și / sau link-uri către:
– site-uri care oferă același produs/serviciu;
– site-uri care oferă produse/servicii interzise de ebai.ro;
– site-uri pay per click/view;
– site-uri de comerț electronic;
– site-uri de Streaming Video;

Regula aceasta se extinde și asupra mesajelor trimise între utilizatori. Vânzătorului nu îi este permis, de asemenea, să folosească fotografii care conțin mențiunea unui site concurent sau neconcurent, în pagina produsului/serviciului pus spre vânzare.

Orice abatere de la această regulă poate duce la notificarea vânzătorului, atenționarea acestuia, precum și la suspendarea temporară a contului de utilizator. Sancționarea comportamentului necorespunzător pe site este un drept pe care îl are ebai.ro, nu o obligație. ebai.ro va aprecia în mod discreționar, de la caz la caz, dacă și în ce modalitate va sancționa utilizatorii care nu respectă prezentele reguli.

Excepție de la aceste reguli:

–Secțiunea specială „Media”, de la publicarea unui produs / serviciu  unde vanzatorul poate publica ( gratuit sau plătit ) link-uri video de la un server de Streaming Video.

– Secțiunea specială „Link de recomandare către magazinul tău”, de la publicarea unui produs / serviciu , unde vanzătorii pot insera un link cu produsul/ serviciul identic publicat pe site-ul personal al vanzătorului ( daca este cazul ).

Anunțurile de tip Ofertă
În cazul acestor oferte, utilizatorii pot oferi ce preț consideră  ( dar mai mare decat ultimul pret ofertat ), urmând ca la expirarea termenului ofertei, cumpărătorul care oferă prețul cel mai mare înregistrat în sistem să fie considerat câștigător.

În cazul ofertelor, prețul minim este stabilit de către vânzător. Nu este permis vânzătorului ca în textul descrierii produsului/ serviciului și / sau în titlu și / sau prin intermediul mesageriei să facă referire la un preț, altul decât cel stabilit la momentul postării ofertei.

Orice condiționare a prețului inclusă în descrierea produsului și /sau efectuată prin mesaje între utilizatori va fi sancționată cu ștergerea ofertei, precum și orice altă sancțiune de care dispune ebai.ro. Sancționarea va fi luată în considerare de la caz la caz, apreciată de ebai.ro, fără a fi obligat să aplice vreo sancțiune.

Listarea produselor interzise
Nu îi este permis unui vânzător să comercializeze produse interzise sau strict reglementate prin lege, articole care încalcă morala.
ebai.ro poate sancționa vânzătorul prin ștergerea anunțului. Acesta din urmă va fi notificat în scris de către administratorul ebai.ro iar dacă se observă repetarea listării produselor interzise, contul respectivului utilizator poate fi blocat temporar/definitiv.

Nu este permisă:

-adăugarea mai multor anunțuri având același conținut sau înțeles;

-adăugarea de arme și muniții letale conform Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, inclusiv arme neletale de autoapărare ce pot cauza rănirea, arme cu tranchilizante, arme de asomare, arme cu bile sau cu aer comprimat, dispozitivele pentru șocuri electrice și produse conexe conform Legii 61/1991

-adăugarea mai multor anunțuri având același număr de telefon dar de pe adrese de email diferite;

-adăugarea  de oferte de închiriere proprietăți imobiliare în regim de lucru care sunt adresate doar persoanelor de gen feminin

-adăugarea de servicii de ghicitoare, tarot, clarvăzătoare, magie albă sau alte servicii asemănătoare

-adăugarea de servicii de camătă, amanet, credite sau alte activități similare

-includerea unui anunț în mai multe categorii;

-includerea mai multor bunuri sau servicii într-un singur anunț;

-inserarea unui articol în cadrul unui anunț;

-postarea unui anunț cu caracter publicitar;

-includerea de imagini care fac referiri la datele de contact ale utilizatorului (persoană fizică sau juridică);

-includerea de imagini sau înregistrări video care aparțin altor surse decât cele ale utilizatorului și pentru care nu există permisiunea autorului;

-includerea de imagini sau poze generice la bunurile concrete care fac obiectul vânzării sau închirierii. Vă rugăm să atașați poza/pozele în formatul original și care corespund cu bunul dumneavoastră.

Activități interzise pe ebai.ro:

-introducerea unui anunț pentru comercializarea sau promovarea a unui bun/serviciu care este ilegal

-introducerea unui anunț care are ca scop direcționarea traficului către alt site web

-introducerea unui anunț care promovează activități de Multilevel Marketing în afara categoriei destinate special acestui tip de anunț

-introducerea unui anunț care promovează activități de împrumuturi sau creditare

-postarea de informații sau date pornografice, cu nuditate sau alte acțiuni personale interzise

-introducerea de anunțuri defăimătoare sau calomnioase la adresa unor persoane

-postarea de anunțuri cu privire la spații/arii vegetale protejate sau animale protejate

-postarea de anunțuri prin care se dau spre împerechere (reproducere/montă), animale de companie

-postarea de anunțuri cu privire la comercializarea raselor de câini de luptă și de atac: Pit Bull, Boerbull, Bandog, metișii lor și alte asemenea rase

-postarea de anunțuri făcând referire la mărci înregistrate în subcategoria „Produse agricole”

-publicarea unui anunț cu caracter de apel sau scop umanitar

Actiuni interzise:

-este interzis în mod absolut traficul de persoane
-băuturi alcoolice, fără respectarea reglementărilor în vigoare
-donarea de organe
-bunuri furate
-antichități, monezi, timbre care au fost ilegal scoase din patrimoniul național
-bunuri supuse embargoului
-servicii de escortă care oferă sau indică servicii sexuale interzise
-acte publice, documente de identitate, buletine, cărți de identitate, permise de conducere false
-droguri, medicamente care se eliberează doar pe bază de prescripție medicală
-servicii ilegale
-artificii, petarde, materiale explozibile și distructive
-tichete de loterie și produse cu regim special
-pesticide cu regulament special de comercializare
-substanțe chimice periculoase
-poze sau imagini care conțin nuditate
-proprietăți furate
-mașini, autovehicule furate sau achiziționate ilicit
-produse din tutun fără respectarea reglementărilor legale
-anunțuri care incită la violență sau promovează violența fizică și psihică
-servicii sexuale în contrapartida unor bunuri sau bani
-activități care promit câștiguri mari în cazul unor plăți efectuate periodic în avans
-oferte de luare în spațiu pentru viză de flotant sau pentru eliberarea cărții de identitate

Consecințele actelor neautorizate pe ebai.ro
Fără a limita protecția legală, ne rezervăm dreptul de a suspenda sau anula calitatea unui membru al site-ului în cazul în care avem dovada înfăptuirii unor acte ilegale referitoare la tranzacțiile de pe site sau la utilizatorii serviciilor noastre.

Este interzisă înțelegerea între vânzători de a practica prețuri asemănătoare la produsele de același tip pe care le-au oferit spre vânzare. În cazul în care ebai.ro va sesiza asemenea înțelegeri și în cazul în care topx.ro va sesiza că asupra unui alt vânzător se fac presiuni de orice tip pentru a practica aceleași preturi, atunci ebai.ro va bloca respectivele conturi ale vânzătorilor definitiv, fără notificare prealabilă.

În cazul în care ebai.ro are suspiciuni întemeiate legate de încercări ale utilizatorilor de a frauda tranzacțiile, acesta poate lua orice măsură pe care o consideră necesară în vederea stopării actelor de fraudă. În acest sens, ebai.ro are dreptul să suspende pe o perioadă de nedeterminată contul utilizatorului suspectat de a desfășura activități frauduloase sau poate decide închiderea contului. ebai.ro își rezerva acest drept, el nefiind obligat în nicio măsură și de nicio terță parte să sancționeze utilizatorii. ebai.ro are un drept discreționar atât în ceea ce privește măsurile luate, cât și în ceea ce privește utilizatorii împotriva cărora vor fi luate aceste măsuri.

Orice formă de comunicare între membrii site-ului reprezintă în totalitate proprietatea utilizatorilor în cauză, iar ebai.ro nu poate și nu garantează sub nicio formă calitatea, acuratețea și integritatea conținutului transmis prin intermediul acestor forme de comunicare.

Aceste Reguli de Publicare vor fi permanent actualizate, astfel incât, vă rugăm să le consultați înainte de a publica un anunț, pentru a evita situația neplăcută în care anunțul poate fi respins, blocat sau șters.

Aveți mai multe întrebări? Contact